Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

eToro

Handel och investeringar i aktier och Kryptovalutor fortsätter att se ett explosionsartat intresse och tillväxt. För att syssla med det krävs dock en pålitlig mäklare. Det är här eToro kommer in i bilden med sin användarvänliga plattform och pålitlighet. Plattformen erbjuder förutom investering i kryptovalutor även investeringsverktyg i aktier, råvaror och index.

Den tekniska utvecklingen i finansvärlden har kommit långt. Idag är det inte bara banker och instutioner som har möjlighet att delta i finansiella marknader. Genom att använda sig av en nätmäklare såsom eToro kan nu vanliga privatpersoner investera och handla i aktier och kryptovalutor.

Hundratusentals människor världen över använder sig dagligen utav eToro för att uträtta sina finansiella bestyr. Traditionell handel i index och med aktier är mycket vanligt men på senare år har även kryptovalutor blivit populärt att investera i på eToro. Plattformen erbjuder inte bara en möjlighet att se saker som den aktuella kursen på Ethereum och bitcoin värde utan även plånböcker kopplade direkt till plattformen.

Vad är eToro?

eToro är en global mäklare av finansiella instrument som erbjuder både investering i aktier och kryptovalutor. Genom att öppna ett konto hos eToro får du tillgång till en rad olika möjligheter att delta på finansiella marknader genom alla dina enheter, så länge du har uppkoppling mot internet. Med över 20 miljoner registrerade användare är det lätt att förstå att eToros tjänster håller allra högsta klass, oavsett din erfarenhet eller investeringsmål.

Varför använda sig av eToro?

Över 20 miljoner användare världen över använder sig idag av eToro för att handla på finansiella marknader. Genom att erbjuda handel utan avgift, eller courtage, på finansspråk så kan användare köpa och sälja helt kostnadsfritt. Detta plus deras möjlighet till social handel har inneburit att dem har blivit så populära.

Genom eToros plattform kan du följa populära handlare och investerare och för att sedan kopiera deras köp utan att själv behöva göra någonting. Du kan på så sätt lära dig direkt från några av världens bästa investerare.

Du får även en egen profil med tillhörande profilbild, precis som på andra sociala medier. Du kan på så sätt komma i kontakt med andra investerare och

Men Social handel hos eToro innefattar mer än bara själva handelsplattformen. Genom deras forum och integrerade social funktioner kan du hålla koll på marknaden i allmänhet samtidigt som deras algoritm får fram nyheter och information som är särskilt anpassade för dig.

Den perfekta plattformen för den kryptointresserade

För dig som är intresserad av att investera och handla med krypto erbjuder eToro den perfekta tjänsten. Genom att erbjuda både en handelsplattform och digitala plånböcker möjliggör eToro både handel och förvaring av krypto.

Du kan enkelt och smidigt köpa och sälja alla av de mest populära kryptovalutorna direkt på deras hemsida. Valutorna förvaras sedan på en plånbok som är direkt kopplat till ditt eTorokonto.

Du behöver alltså inte skaffa en särskild plånbok utan kan sköta allting lätt och smidigt via deras app.  På så sätt kan du alltid reagera till prisrörelser utan att behöva leta fram din hårdvaruplånbok, oavsett var du är i världen. Du behöver inte heller vara lika tekniskt kunnig som om du handlade på en plattform som enbart sysslar med crypto utan det räcker med att registrera ett konto för att börja.

Alla kan investera med eToro

Men du behöver inte investera en stor mängd pengar för att handla kryptovalutor hos eToro. Plattformen erbjuder investeringsmöjligheter i fraktioner av alla kryptovalutor. Du behöver alltså inte köpa en hel Bitcoin eller Ether för att ta del av kryptomarknaden utan kan investera så mycket som du själv vill.

Om du inte vill äga kryptovalutan direkt utan enbart är intresserad av att tjäna pengar på uppgångar kan du köpa en CFD. En CFD är ett kontrakt som skiftar i värde i symbios med sitt underliggande instrument. Om du äger en CFD på Bitcoin och värdet stiger med 1% stiger även värdet på ditt CFD med 1%. Det är dock viktigt att läsa på innan man börjar handla med CFDs då villkoren ofta skiljer sig och det är lätt att förlora pengar om man inte vet vad man håller på med

Att handla aktivt

Aktiv handel, eller trading som det ofta kallas, är en strategi som används för att tjäna pengar på olika finansiella instrument och marknader. Aktiv handel går ut på att man som handlare utnyttjar rörelser i pris för att på sätt tjäna pengar.

Aktiv handel är dock väldigt svårt att lyckas med och för den oerfarne är det lätt att förlora pengar. Det är därför viktigt att du läser på innan du börjar handla, och att du börjar med en mindre summa pengar.

Handlingstermer

En handlare kan använda sig av en rad olika instrument såsom aktier, aktieindex, råvaror och kryptovaluta. Målet med aktiv handel är helt enkelt att köpa billigt och sälja dyrt, som det klassiska aktieordspråket lyder. Detta går att göra genom att antingen gå lång eller kort.

Om en handlare går lång på en aktie eller kryptovaluta betyder det att han eller hon tror att priset kommer att stiga. Man kan då sälja det jag tidigare har köpt när priset har stigit och på så vis tjäna pengar.

Att gå kort innebär att man tror att priset kommer att sjunka. Man lånar då exempelvis en aktie av mäklaren och säljer när priset har sjunkit, lämnar tillbaka aktien och behåller mellanskillnaden. När du handlar via eToro har du även möjlighet att korta kryptovalutor.

Att investera långsiktigt

Långsiktig investering har precis som aktiv handel målet att tjäna pengar. Skillnaden är att investeraren har ett längre tidsperspektiv från handlaren. Många investerar långsiktigt för att ha en buffert för framtiden, eller för att spara till en kontantinsats för ett större köp såsom bostad eller bil.

Den långsiktige investeraren brukar antingen köpa aktier, fonder eller kryptovaluta för att sedan sälja flera år framåt i tiden. En vanlig strategi är att avsätta en del av inkomsten man har varje månad för att sedan investera i en rad olika instrument. Genom att regelbundet öka sin investering följer man alltid med marknaden och behöver därför inte oroa sig för mindre prisförändringar från dag till dag.