Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Bitconnect Ponzi Scheme – Ingen Sympati från Crypto Comm … | Nyheter

[ad_1]

Det som såg för bra för att vara sant, blev bara det, som Bitconnect har alla men stängde sina dörrar.

Långt anklagad för att vara ett Ponzi-system, stängde Bitconnect sin kryptocurrency utbyte och utlåningstjänst denna vecka. Som sagt på deras hemsida hade Bitconnect fått upphört och avvisat brev från två amerikanska värdepappersregulatorer - vilket ledde till att deras utlånings- och utbytesplattformar stängdes. Ändå fortsätter Bitconnect att köra sin webbplats- och plånbokstjänst.

Sketchy Ponzi-erbjudanden

Sedan starten i januari 2017 var många skeptiska till Bitconnect-tjänsterna. I grund och botten behövde man skicka BitConnect Bitcoin i utbyte mot Bitconnect Coin (BCC) på deras utbyte.

När du hade BCC, var du garanterad "upp till 120 procent avkastning per år." Användare fick höra att de tjänat intresse av håller sitt mynt "för att hjälpa till att upprätthålla nätets säkerhet."

 Ponzi

Källa: Bitconnect.co

Utlåningsplattform

Bitconnects utlåningsplattform är det som verkligen ledde till anklagelser av ett Ponzi-system samt upphör och avvisar order från regulatorer.

 Utlåning

Källa: Bitconnect.co

As ovanstående illustration förklarar, användare köpte BCC med Bitcoin och lånade sedan ut deras BCC på Bitconnect låneprogram. [19659002] Användare skulle få varierande procentandelar av intresse beroende på mängden BCC som de hade lånat.

 Utlåning

Källa: Bitconnect.co

Lägg i referenssystemet sett i många andra Ponzi-system och det faktum att operationen kördes anonymt; det är knappast förvånande att hela denna strävan har slutat i tårar.

Utlåningssystemet var huvuddraget för Bitconnect på grund av sitt stora löften om avkastning. För att delta i systemet måste du köpa BCC - vilket såg token hit en heltid hög på $ 437.31 per BCC innan den sjönk i värde efter stängningen denna vecka.

Som sagt är kryptokurven fortfarande levande och handla på ungefär $ 35 vid skrivningstillfället.

 BitConnect [19659003] Sociala medier bränner Bitconnect

Efter Bitconnects stängning var sociala medier missnöjda med känslor av "Jag sa det."

TenX grundare Julian Hosp betonade det faktum att BCC fortfarande handlade som ett riktigt huvudskrapar.

Francis Pouliot delade en supersnygg v ideo av en Bitconnect-träff som hade blivit något dubblad över.

[ad_2]